8. kesäkuuta 2012

SOMETHING ABOUT COLOURS

Nonni, pikkuhetki on vierähtänyt edellisestä tekstistä. Olen työskennellyt "kentällä" asiakkaiden parissa ja taas on ollut käsittämättömän hienoja hetkiä. Joka kerta kun saan palautteen asiakkaalta tapaamisemme jälkeen siitä, että hän on rohkaistunut ja saanut itsevarmuutta, vahvistunut oma tyyli tai värimaailma sekä saanut vinkkejä oman vartalon mahdollisuuksiin pukeutumisessa, koen työni oikeutetuksi.
Usein saan seuraavanlaista palautetta: "Ylitti odotukset", "Positiivinen kokemus", "Vahvistui oma pukeutuminen". Mukavaa kuultavaa koska silloin tiedän voineeni auttaa.
Toivon voivani auttaa myös blogini kautta.
Tänään kirjoittelen muutaman perusasian väreistä.



Kuvassa väriympyrä. Vasemmalla puolen ympyrää ovat kylmät värit ja oikealla puolella ympyrää lämpimät värit.
Kylmät värit ovat sinipohjaisia tai sinisellä taitettuja värejä. Kaikki värit kuuluvat joko kylmiin tai  lämpimiin väreihin. Toivon, että väriympyä selkeyttää väriajattelua.
Kylmiin sinipohjaisiin väreihin kuuluvat väriympyrällä näkyvien värien lisäksi vihreistä väreistä mintun vihreä ja tumma sinisellä taitettu metsän vihreä. Punaisista väreistä rubiini, vadelma, fuksia ja pinkki. Ruskeista väreistä kylmä, tumman ruskea kova sävy.
Lämpimiin sävyihin kuuluvat kartalla näkyvien kirkkaiden värien lisäksi kaikki ruskan sävyt (mm. luumu, ruosteen punainen, sammaleen vihreä) ja ne ovat keltapohjaisia lämpimiä sävyjä ja ovat ympyrän oikealla puolella.
Kylmiä vuodenaikavärejä ovat kesä ja talvi. Kesän värikartta on tuo kylmä sinipohjainen värimaailma, joka on samalla utuinen, harmaalla taitettu pehmeämpi värimaailma. Alkukesästä näkee tuon värimaailman kesän kukkien väreissä. Vuodenaikaväri talven värikartta on tuo sama kymä sinipohjainen värikartta mutta sen värit ovat puhtaita vahvoja värejä.
Lämpimiä vuodenaikavärejä ovat puolestaan kevät ja syksy. Kevään värikartassa näkyvät keltapohjaiset hehkuvat lämpimät sävyt kuten koralli, omenen vihreä, meren vihreä ja turkoosi. Syksyn värikartassa näkyvät kaikki syvät ruskan värit.
Jos käytät sinipohjaisia kylmiä värejä olet vuodenaikaväriltäsi luultavimmin siis kesä tai talvi. Jos taas tunnet olosi kotoisaksi lämpimissä keltapohjaisissa väreissä, vuodenaikavärisi on melko varmasti kevät tai syksy.
Piilevänä saattaa olla myös joko kylmä tai lämmin värimaailma, tällöin väriskaalasi laajenee huomattavasti.

Värien kanssa on hauskaa ja inspiroivaa työskennellä ja niistä saa nopsasti sen oman "jujun" pukeutumiseen.
Rohkeasti siis yhdistelemään ja kokeilemaan!



                                  Pipsan kanssa toivottelemme aurinkoisia ja kesäisiä päiviä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti