8. heinäkuuta 2012

TILANNEPUKEUTUMINEN, RIPPI - KIRKOLLINEN JUHLA

Kesän tärkeimpiin juhliin kuuluu rippijuhla, jota tänäänkin vietetään monessa kodissa.
Pienen kertauksen laitan tähän rippijuhlan pukeutumiskoodista.

Rippijuhla on kirkollinen juhla, joten on suositeltavaa että pukeutumisvärit ovat hillittyjä, koska tilaisuus on perinteikäs ja perusteeltaan uskonnollinen. Toki luovuus on sallittua tässäkin, eli voidaan pukeutua perheen toiveen mukaisesti.

Koska nuoren vanhemmat ja rippijuhlaan kutsutut vieraat pukeutuvat juhlaan hillitysti ja juhlavasti, vierailupuku on hyvä vaihtoehto. Sen voi hyvin päivittää tähän päivään. Kirkossa tulee käyttää hihallista yläosaa  mutta jos se on kuitenkin hihaton, voi pukea sen päälle keveän jakun, boleron, hihat tai huivin kirkollisten menojen ajaksi.

Juhlan päähenkilöt pukeutuvat kirkkoon albaan, joka jättää vain kengät näkyviin. Siistit ja pukuun sopivat sisäkengät sopivat tilaisuuteen hyvin.

Tyttöjen tilanteen vaatima asu on mekko, jakkupuku tai housupuku. Pojilla vastaavasti asu on tummapuku, tumma irtotakki-housuyhdistelmä tai valkoinen kauluspaita ja asialliset housut.
Monet tytöt hankkivatkin tähän tärkeään tilaisuuteen ensimmäisen jakkupukunsa ja pojat tumman puvun. Tilannepukeutumisen harjoittelu ja eri tilanteiden vaatimat pukeutumiskoodit onkin hyvä aloittaa tästä juhlasta! Samalla koko perhe voi päivittää tilannepukeutumisen tietouttaan.

Korut jatkavat samalla linjalla, eli vähän on kauniimpi ja yksinkertainen tyylikästä. Hillityt korut pienessä määrin täydentävät rippijuhlan pukeutumiskoodin.

Ihania kesän juhlia toivottelee Kikka - Dress You Up (http://www.dressyouup.fi/)!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti