13. helmikuuta 2013

KEVÄT 2013: -60`s, -50`s, Monochrome, Aaltovaasi ja Oriental-

BACK TO SIXTIES

Pientä, rajattua ja minimalistista. Aivan kuten 60-luvullakin, hameen tai shortsien linja pidetään korkealla, shortseihin yhdistetään jakkuja, saapikkaita ja korkkareita. Pukiessasi  tätä tyyliä, ajattele lyhyttä ja pidä asiat yksinkertaisena.
Erilaisia kuoseja voi rohkeasti yhdistää ylä- ja alakropassa. Tässä tyylissä on helppo yhdistää myös puhtaita, vahvoja väribloggeja, jolloin vaatetus on helppo saada näyttämään hauskalta ja leikkisältä.
60-luvun tyyliset aurinkolasit ja pienet käsilaukut täydentävät pukeutumisen.
Tyyli sopii mainiosti H- tai Y-vartalolle.





DOLLHOUSE

50-luvun muotia päivitettynä 2013-keväälle. Särmikkäitä kuvioita kuten käärmeennahkaa ja neon-värejä. Leveitä Diorin 50-luvun New Look-helmoja yhdistettynä melko yksinkertaisiin ja minimalistisiin yläosiin. Tyylikästä ja aikuismaista. Tätä voisi kutsua uudeksi New Lookiksi Raf Simmonin innoittamana, joka ensimmäisenä esitteli tyylin.
Pastellisävyt, kuten minttu, kyyhkynsininen ja aniliininpunainen kuuluvat tyyliin. Pukeutumisen täydentävät 50-luvun tyyliset aurinkolasit, rannekorut ja kengät. Varo ylityöstämistä tämän tyylin kanssa, yhdistä yksinkertaista ja pientä runsaaseen.
Tyyli sopii hyvin A- ja X-vartaloisille.




MONOCHROME
Mustavalkoinen


Kuvan mukaisesti tyylissä yhdistetään mustia ja valkoisia raitoja ja ruutuja. Aivan loistava tyyli muokata geometisillä kuvioilla kropan mittasuhteita. Keskeistä on pitää mustan ja valkoisen alueen määrää yhtäläisenä. Tämän tyylin voi hienosti yhdistää 60-luvun tyyliin.
Linjat ovat selkeitä ja vartaloa imartelevia tai hiukan väljempiä ja geometrisiä.
Korut kannattaa pitää pieninä ja minimalistisina, korkeat naiselliset korot kengissä yhdistettynä tyyliin näyttävät upeilta, mutta myös matalat, loafertyyppiset jalkineet sopivat hyvin tähän tyyliin.
Sopii mainiosti kaikille vartalotyypeille.


SHAPE - MUOTOJA

Paljon arkkitehtuurisia muotoja (Cucci), pitkää alaosaa yhdistettynä lyhyeen yläosaan (Balenciaga) ja röyhelön ja ruudun yhdistämistä (Dries Van Noten) löytyy tästä tyylistä.
Isoja frilloja ja paljon röyhelöitä. Aalto-maljakkomaisia leikkauksia. Täsypitkät tai ballerinapituiset hameet ovat tämän kevään juttu ja tästä voi moni A-vartaloinen hyötyä pukeutumisessaan.
Tasapainon säilyttämiseksi pukeutumisessa on hyvä miettiä ylä- ja alaosan yhdistämisessä naisellinen/ maskuliininen komboa tai Casual/ Smart Casual - yhdistelmää.
Tyyli sopii hyvin A-, Y-, X- ja H-vartaloselle.




EAST



Itämaiset kuviot, kimonohihat ja judo-tyylinen räätälöinti pukeutumisessa kuuluvat tyyliin. Voit myös hyvin yhdistää tänä keväänä itämaisen yläosan vaikkapa rentoihin farkkuihin.
Materiaaleissa on runsautta mutta tyyli voidaan pukea myös vartaloa imartelevasti, ei kuitenkaan liian vartalonmyötäisesti. Itämaisuus tulee säilyttää.
Kuvioiden ja leikkausten epäsymmetrisyden vuoksi tämä tyyli sopii hyvin O-vartaloiselle, silloin kuitenkin kannattaa pitää kuviot kohtalaisen pienenä.
Myös kaikille muille vartalomalleille itämainen tyyli sopii hyvin.
Tyylin voi pitää myös hyvin minimalistisena ja yhdistää shortsit ja lyhyen jakun 60-luvun tyyliin.
Tällöin kengillä ja koruilla saadaan täydennettyä itämainen vaikutelma.

Tässä hieman apuväineitä kevään pukeutumiseen ja tämän kevään tyyleihin. Voit ottaa tyyleistä itsellesi ne asiat mitkä sopivat omaan tyyliisi, vartalomalliisi ja värimaailmaasi. Kaikkea ei tarvitse missään tapauksessa noudattaa vaan omasta tyylistä voi tehdä hauskan ja itseä inspiroivan leikin.
Tärkeintä on itselle sopiva pukeutuminen, vahva itseilmaisu ja hyvä olo, mitä tahansa kannatkin ylläsi. Kun voit hyvin vaatteisasi, olet oma itsesi ja vahva tekemisissäsi.

Kevätmallistot ovat jo hyvin esillä myymälöissä joten ei muutakuin kevätgarderoobia suunnittelemaan!

Kikka



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti