24. syyskuuta 2012

SUOTUISAT PUKEUTUMISVÄRIT - SYKSY

Maanläheiset ja syvät ruskan värit esittäytyvät näillä näppäimillä luonnossa. Vuodenaikaväriltään Syksyn on siis helppo poimia oma pukeutumisen värimaailmansa luonnon omasta värikartasta syksyn kuluessa. Oma värikartta luonnistuu helposti vaikkapa kuvaamalla syksyinen ruska, siitä löytyy melkoisen täydellinen ja kattava pukeutumisen värimaailma itselle, kun iho, hiukset ja silmät edustavat vuodenaikaväri syksyä.
Syksy kuuluu lämpimän värikarttaan niinkuin kevätkin. Värit ovat kelta- ja kultapohjaisia lämpimiä ja syviä värejä. Kevään värikartassa lämpimät värit esiintyvät keltapohjaisina ja kirkkaina, syysnaisen ja -miehen kartassa syvinä ja murrettuina keltapohjaisina väreinä.
Syysnaisen ihossa on lämmin kellankultainen pohjasävy joka voi myös vivahtaa pronssiin. Ihon sävy on usein pigmentiltään vahvempi ja voimakkaampi kuin kevätnaisella. Pisamia kasvoissa on melko usein. Silmät ovat usein tehokkaan tummanruskeat mutta ne voivat olla myös pähkinänruskeat, vihreät, siniharmaat tai siniset. Hiukset ovat ruskeat tai kuparinruskeat ja niissä on usein havaittavissa selkeästi punapigmenttinen sävy. Olen myös tavannut asiakkaissani syysnaisia joiden hiusten väri on vaalearuskea ilman vahvaa punapigmenttiä mutta iho on täydellisesti syysväritteinen.
Syysnaista ja -miestä pukevat upeasti lämpimät, murretut, täyteläiset ja maanläheiset ruskan värit. Ne ovat mausteisia, kylläisiä ja syviä värejä.
Kannattaa myös käydä kokeilemassa kevätnaisen värikartan kirkkaita keltapohjaisia värejä, sieltäkin voi löytyä itselle sopivia sekä omia värejä kauniisti korostavia värejä ja väriyhdistelmiä.

Lämpimät ruskeat, punaruskeat, shampanjan sävyt, tiilen sävyt, terrakotta, kastanjanruskea, hunaja, okra ja oljenkeltainen, sammaleenvihreä, petroolinsininen, riikinkukonsininen, oranssi, oliivi ja omena. Siinä esimerkkejä syysnaisen värimaailmasta.

Tietous omasta vuodenaikaväristä ja itselle sopivista pukeutumisväreistä on yleensä erittäin intuitiivistä joten jos jo käytät  näitä värejä ja sävyjä sekä sinulla on ihossa, silmissä tai hiuksissa edellä mainittuja tuntomerkkejä, kuulut luultavimin omilta luontaisilta väreiltäsi tähän väriperheeseen. Tällä hetkellä myymälöistä on helposti saatavilla syksyn värimaailmaa syyssesongin myötä joten ei muuta kuin täydentämään omaa vaatekaappia ihanilla syksyn mausteisilla väreillä.

Kikka


Kuva: Tuire Seppä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti