15. tammikuuta 2013

VÄRITERAPIAA


Viikko alkoi loistavasti aivan mahtavalla asiakastapaamisella. Kun asiakas uudistuu ja "pukeutumissilmä aukeaa", saan minä vastavuoroisesti valtavan määrän hyvää energiaa ja hyvänolon tunnetta. Se on yhdessä tekemisen iloa. Mitä enemmän asiakas uskaltaa olla tapaamisessa mukana ja avata itseään, sen paremmat tulokset ovat ja apu sitä suurempi.

Minun yksi pääteemoistani on värit. Se on itsessään jo tosi iso juttu useimmalle pukeutumisessa. Suomessa me olemme tottuneet ehkä vuodenaikojenkin takia käyttämään paljon "turvavärejä": harmaata, mustaa ja ruskeaa. Harmaa on aina asiallinen mutta pelkästään käytettynä melko tylsä, musta on surun ja eristäytymisen väri, mutta myös juhlan väri ja toisin kuin luullaan, se ei ole ollenkaan helppo, se voi viedä kaiken oman hehkun ja persoonan mukanaan. Musta onkin suojaväri eikä oikeastaan väri ollenkaan. Ruskea on muutosvastainen väri, hyvin äidillinen ja jopa hiukan pysähtynyt väri. Toki nämä kaikki yhditettynä omiin suotuisiin tehosteväreihin tuovat eloa ja iloa pukeutumiseen.

Väreillä voi vaatettaa. Voi yhdistää iloisia, heleitä, syviä tai voimakkaita värejä maltillisempiin väreihin. Usein jo ihan uuden värinen hyvin istuva paitapusero, esim. ruosteenpunainen, omenan vihreä, keltainen tai turkoosi, puettuna tummansinisten farkkujen kanssa, joissa on pieniä yksityiskohtia, hyvät, laadukkaat nahkasaapikkaat ja vyö, voi olla alussa ihan riittävä muutos pukeutumisessa. Kun on kaivanut esiin sen oman tyylinsä, tunnistanut vartalotyyppinsä ja itselle suotuisat pukeutumisvärit, sekä löytänyt itselle sopivat mallistot, tulee pukeutumisestakin hauskaa ja helppoa. Hauskan värinen paitapusero, alle istuva ja napakka t-paita, hyvin istuvat farkut joissa kivat somisteet, vähän asusteita tarpeen mukaan: vyö, huivi, aurinkolasit, korut sekä jalkineet, pienellä yhdistelyllä saa hauskoja outfittejä rakennettua.

Rohkaisen kovasti värien käyttöön. Niitä voi käyttää vaikuttamaan, korostamaan, antamaan voimaa ja energiaa ja ihan vain tekemään pukeutumisesta hauskaa ja helppoa.
Pienin askelin kohti rohkeampaa värien käyttöä. Rohkaisen myös käyttämään juuri niitä värejä jotka luontaisesti tuntuvat omilta ja joista pitää eniten, tai joita haluaisi käyttää. Omien luontaisten pukeutumisvärien tunnistaminen on hyvin intuitiivista, kannattaa siis luottaa itseensä!

Aiheesta voit lukea lisää aikaisemmista blogeista:

http://dressyouup-kikka.blogspot.fi/2012/09/suotuisat-pukeutumisvarit-syksy.html

http://dressyouup-kikka.blogspot.fi/2012/07/henkilokohtaiset-pukeutumisvarit-kevat.html

http://dressyouup-kikka.blogspot.fi/2012/07/varien-psykologiaa.html

http://dressyouup-kikka.blogspot.fi/2012/06/something-about-colours.html

http://dressyouup-kikka.blogspot.fi/2012/05/vuodenaikavari-kesa.html


Ronja Iloveme-messuilla syksyn väreissä.

Kirpeitä pakkaspäiviä!
-Kikka-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti